DAS Service groeit met Power Apps oplossing

DAS Service BV in Alphen aan den Rijn helpt klanten bij het inschrijven op Dynamische Aankoop Systemen (DAS). Dynamische Aankoop Systemen worden voornamelijk door landelijke, regionale en lokale (semi-)overheden gebruikt om aanbestedingen uit te voeren en goederen en diensten te kopen. Het is dus een manier voor organisaties om op een efficiënte en transparante manier in te kopen. DAS Service BV helpt klanten bij het inschrijven op dergelijke systemen, omdat het niet erg eenvoudig is en flink wat papierwerk met zich meebrengt.

“Wat hier is neergezet is echt fantàstisch! Flexibel, schaalbaar en robuust. Dit scheelt zo veel tijd!”

Bas van Oers (Directeur)

Situatie

De organisatie liep in 2022 tegen de grenzen aan van de procesondersteuning, met een administratie die grotendeels in Trello (planningsapplicatie) plaatsvond. Meerdere kanban borden met enorm veel kaartjes werkten prima voor de opstartfase, maar betekenden later een steeds grotere uitdaging.

Deadlines konden soms gemist geworden, omdat klanten niet op tijd gewaarschuwd werden en administratieve data moest steeds vaker (op tijd) gecorrigeerd worden. Kortom, het kostte steeds meer tijd om de servicegraad te halen die eigenaar Bas van Oers acceptabel vond. Hij meende dat het beter kon (en moest) en trof in BOOOST! een business partner die zijn ideeën en visie kon vertalen in een schaalbare oplossing. 

Samen werken aan een top-app

Na een korte intake van de situatie en ambitie werd duidelijk dat een oplossing gebaseerd op het Microsoft Power Platform het proces veel beter zou kunnen ondersteunen, meer overzicht zou bieden en veel handmatige acties vervangen zouden kunnen worden door automatisering.

Na een intensieve co-creatieperiode van enkele maanden draaide er een efficiënte oplossing voor het primaire proces. Eén met veel minder handelingen, die het proces van ‘papierwerk’ automatiseert en voor tijdige communicatie naar de klant zorgt.

Grootste winst
  • Automatische herinneringen aan klanten
  • Overzicht van ontbrekende documenten en dus focus
  • Tijdwinst door automatische documentverwerking en digitale ondertekening
  • Alle informatie is gerelateerd en daardoor direct voorhanden
  • Data is nu op orde
  • Platform is eenvoudig te koppelen met business partners en enorm schaalbaar

Met de introductie van de oplossing groeide het bedrijf snel van 4 naar 10 medewerkers en openden zich deuren naar business partners die konden helpen met het gezamenlijk vergroten van de business.

De schaalbaarheid van het Microsoft Power Platform maakt dat grote campagnes zeer snel voorbereid en uitgevoerd kunnen worden, omdat verregaande automatisering de uitvoering enorm vereenvoudigt.

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen? Vraag vrijblijvend een inspiratiesessie aan.