DAS Service maakt verdere groei mogelijk met slimme Power Apps oplossing

DAS Service BV in Alphen aan den Rijn helpt klanten bij het inschrijven op Dynamische Aankoop Systemen (DAS). Dynamische Aankoop Systemen worden voornamelijk door landelijke, regionale en lokale (semi-)overheden gebruikt om aanbestedingen uit te voeren en goederen en diensten te kopen. Het is dus een manier voor organisaties om op een efficiënte en transparante manier in te kopen. DAS Service helpt klanten bij het inschrijven op dergelijke systemen, omdat het niet erg eenvoudig is en flink wat papierwerk met zich meebrengt.

“Wat hier is neergezet is echt fantàstisch! Flexibel, schaalbaar en robuust. Dit scheelt zo veel tijd!”

Bas van Oers (Directeur)

Situatie

De organisatie liep in 2022 tegen de grenzen aan van de procesondersteuning, omdat de administratie grotendeels in Trello (planningsapplicatie) plaatsvond. Meerdere kanban borden met enorm veel kaartjes werkten prima voor de opstartfase, maar betekenden later een steeds grotere uitdaging.

Deadlines konden soms gemist geworden, omdat klanten niet op tijd gewaarschuwd werden en administratieve data moest steeds vaker (op tijd) gecorrigeerd worden. Kortom, het kostte steeds meer tijd om de servicegraad te halen die eigenaar Bas van Oers acceptabel vond.

Na een korte intake van de situatie en ambitie werd duidelijk dat een oplossing gebaseerd op Microsoft Power Apps, Dataverse en Power Automate het proces veel beter zou kunnen ondersteunen, meer overzicht zou bieden en veel handmatige acties vervangen zouden kunnen worden door automatisering. Het resultaat was een Power App gebaseerd op Dataverse met enkele Canvas componenten voor de speciale acties die toch manueel moesten plaatsvinden. De cloudflows zorgden voor de integratie met SignRequest, automatisering van het proces en de tijdige communicatie naar de klant.

Grootste winst

  • Automatische herinneringen aan klanten
  • Overzicht van ontbrekende documenten en dus focus
  • Tijdwinst door integratie met Sharepoint en SignRequest voor digitale ondertekening
  • Alle informatie is gerelateerd en daardoor direct voorhanden
  • Data is nu op orde
  • Platform is eenvoudig te koppelen met business partners en enorm schaalbaar

Met de introductie van de oplossing groeide het bedrijf snel van 4 naar 10 medewerkers en openden zich deuren naar business partners die konden helpen met het gezamenlijk vergroten van de business. De schaalbaarheid van het Power Platform maakt dat grote campagnes zeer snel voorbereid en uitgevoerd kunnen worden, omdat verregaande automatisering de uitvoering enorm vereenvoudigt.

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen? Vraag vrijblijvend een inspiratiesessie aan.