Dynamics 365 Sales combineren met Marketing heeft voordelen

Maak optimaal gebruik van een volledig geïntegreerd platform

De combinatie van Dynamics 365 Sales en Dynamics 365 Marketing kan vele voordelen opleveren voor een bedrijf. Zo kunnen de teams beter samenwerken, leads beter gekwalificeerd worden en kunnen sales- en marketingactiviteiten beter afgestemd worden op de behoeften van de doelgroep. Real-time marketing en kostenvoordelen maken het nog aantrekkelijker om beide systemen te combineren. Hieronder worden deze voordelen verder uitgewerkt.

Er zijn verschillende redenen waarom het combineren van Dynamics 365 Sales en Dynamics 365 Marketing voordelen kan opleveren voor een bedrijf. Hieronder vind je er 5:

  1. Betere samenwerking tussen sales- en marketingteams: Door beide systemen te combineren, kunnen sales- en marketingteams beter samenwerken. Verkoopteams kunnen bijvoorbeeld inzicht krijgen in de marketingactiviteiten en de leadgeneratie van het marketingteam, terwijl het marketingteam inzicht krijgt in de verkooppijplijn en de feedback van klanten. Zo kan de conversie verhoogd worden.

  2. Betere leadkwalificatie: Door de informatie van de verkoop- en marketingteams te combineren, kan het bedrijf beter inzicht krijgen in welke leads het meest veelbelovend zijn. Verkoop- en marketingteams kunnen hun inspanningen afstemmen op deze leads om ze effectiever te converteren. Automatische lead scoring op basis van demografische en gedragsinformatie kan in dit geval helpen.

  3. Verbeterde segmentatie van doelgroepen: Dynamics 365 Marketing biedt krachtige segmentatietools waarmee het bedrijf zijn doelgroepen beter kan targeten. Door deze te combineren met Dynamics 365 Sales, kan het bedrijf de sales- en marketingactiviteiten beter afstemmen op de behoeften van elke doelgroep. Bij echt complexe segmentatiewensen kan ook nog Dynamics 365 Customer Insight gebruikt worden. Hiermee wordt uit meerdere systemen en kanalen informatie geanalyseerd en als input gebruikt voor de perfecte segmentatie.

  4. Real-time marketing: Dynamics 365 Marketing kan worden gebruikt om geautomatiseerde marketingcampagnes te creëren die zijn afgestemd op de individuele behoeften van elke lead. Door gebruik te maken van Marketing Automation, kunnen marketingteams campagnes uitvoeren die automatisch worden geactiveerd wanneer bepaalde triggers plaatsvinden. Dit kan helpen om leads te converteren en verkoopmedewerkers te voorzien van de juiste leads op het juiste moment.

  5. Kostenvoordeel: Als je Dynamics 365 Marketing aanschaft op een bestaande Dynamics 365 Sales omgeving, dan kost dat de helft minder. Hierdoor worden de toch al waardevolle suites nog aantrekkelijker.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op!