Dynamics 365 Sales in de Retail, kan dat?  

Het is niet altijd eenvoudig om in een relatief grote catalogus de juiste producten te identificeren om toe te voegen ... Lees meer

Het is niet altijd eenvoudig om in een relatief grote catalogus de juiste producten te identificeren om toe te voegen aan je verkoopkans, offerte of order. Hoewel Dynamics 365 Sales al enkele grote updates op dit vlak heeft gekregen in de afgelopen jaren, blijft het soms onoverzichtelijk.


Dynamics 365 sales in de retail

Een van onze retail-klanten had behoefte aan een eenvoudige kassa-applicatie (Point of Sale). Na een demo van Dynamics 365 Sales waren ze onder de indruk van de functionaliteiten van de app, maar ze vonden hem niet erg gebruiksvriendelijk voor in de winkel.


Ik toonde ze een voorbeeld die de aanpasmogelijkheden illustreerde:

Dynamics 365 sales in de retail met BOOOST!

Nog steeds waren ze niet overtuigd. “De app is meer gericht op langere sales cycles en daarmee niet heel erg geschikt voor in een winkel. Ik wil niet eerst een klant zoeken, vervolgens een order aanmaken en dan producten toevoegen. Ik wil de flow andersom: eerst een winkelmandje vullen en alleen als de klant spaarpunten wil, de klant identificeren en afrekenen. Zit er overigens ook voorraadbeheer in?”

Hij had natuurlijk gelijk. Ik stelde hem daarom voor om samen te kijken naar een Point of Sale app gebaseerd op het Power Apps. Hiermee heb je toch de voordelen van een professionele database en een business logica laag en kun je kiezen welke presentatie erop komt en hoe de verwerkingsflow loopt. 

O ja, en het moest niet te duur zijn. We hebben samen met de klant een screenflow voor de belangrijkste processen gemaakt. Uitgaande van de voordelige Power Apps licenties en de Powerplatform tooling konden we een acceptabel voorstel doen en hebben we de opdracht gegund gekregen.

Moraal van het verhaal: Dynamics 365 Sales is een prachtige Sales toolkit, maar niet voor alle bedrijven geschikt. Soms is een op maat gemaakte uitbreiding of  zelfstandige app (gebaseerd op exact hetzelfde platform) heel snel terugverdiend.


Als je meer wilt weten over de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op.