Integreer je applicaties met Power Automate

Met bijna 700 standaard connectoren naar andere applicaties

Microsoft Power Automate, onderdeel van het Power Platform, stelt je in staat om processen te automatiseren binnen en tussen applicaties. Met behulp van bijna 700(!) connectoren voor applicaties is de kans groot dat jouw applicaties er ook tussen staan en met het grootste gemak kunnen worden verbonden in een processchema naar eigen wens:


Power Automate

Processen kunnen automatisch starten als een applicatie een trigger geeft, maar kan ook op verzoek of volgens een tijdsschema gestart worden. Power Automate Cloud Flows draaien in ‘de cloud’, maar er is ook een mogelijkheid om applicaties die intern draaien bereikbaar te maken in het proces. Voor applicaties die geen Web API hebben, kan gebruik gemaakt worden van zogenaamde Desktop flows, die vanaf een PC of virtuele machine de verouderde applicatie benaderen om data op te halen of juist erin te zetten.


Integreer applicaties met Power Automate

In het scherm zie je dan het proces afspelen en data of documenten gemanipuleerd, gekopieerd of verplaatst worden. We noemen dit ook wel Robotic Process Automation (RPA). Je vervangt menselijke handelingen door exact dezelfde handelingen, maar dan gerobotiseerd uitgevoerd.

Cloud Flows gebruik je dus voornamelijk om moderne webapplicaties met elkaar te verbinden en acties automatisch te laten plaatsvinden. Deze kunnen heel goed minder complexe, geprogrammeerde logica vervangen. Dus van pro-code naar low-code of zelfs no-code.

Desktop Flows gebruik je dus voor oudere applicaties die niet zomaar vervangen kunnen worden, vaak vanwege de hoge kosten of waarbij de vervangende applicatie nog niet klaar is. Daarmee zijn Desktop Flows meer geschikt voor tijdelijke situaties en worden ze vaak aan het begin van een vervangingstraject ingezet.

Door ons veelgebruikte connectoren in Cloud Flows zijn:

  • Dataverse (het platform onder Dynamics 365 CE en Power Apps)
  • Sharepoint (vaak geïntegreerd met Dynamics en Power Apps)
  • Outlook 365 (altijd handig om iemand automatisch een bericht te sturen)
  • Approvals (eenvoudig en snel de juiste personen laten accorderen)
  • HTTP Request (zo kun je iedere Web API aanroepen, waarvoor nog geen connector beschikbaar is)
  • Excel Online (rekenkracht van Excel gebruiken is soms heel handig)

Steeds vaker wordt ons gevraagd in hoeverre AI al in deze processen gebruikt kan worden. Microsoft biedt steeds meer mogelijkheden om AI te gebruiken in apps, maar ook in flows. Denk bijvoorbeeld aan een binnenkomende email die nu met sentiments-analyse kan worden geprioriteerd of met ChatGPT kan worden samengevat voor snellere verwerking. Ook het automatisch verwerken van PDF’s waarbij de inhoud gelezen wordt en gestructureerd in de applicatie wordt opgeslagen. Denk aan factuurnummer, totaalbedrag en vervaldatum.

Zoals je merkt zijn de mogelijkheden eindeloos en concreet te behalen. Dit is NU mogelijk.


Heb jij een case die mogelijk geschikt is en die je vrijblijvend bij ons wilt toetsen? Neem dan direct contact op!